sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Auris tarinoi: Blogisuunnittelua


Amanda, Sini, Orvokki, Ruusu ja Peppi ovat kokoontuneet kahveille nyt kun sää suosii, mutta meneillään on myrskyisä keskustelu siitä mitä blogiin oikein julkaistaan.

 Ruusun mielestä blogiin pitäisi kirjoittaa hänen mielipiteitä Liljojenlaaksosta ja kunnollinen elämänkerta. Kaikki muut ovat aivan hiljaa ja miettivät ehdotusta, mutta Peppi tekee hyvin selväksi ettei se onnistu. "Jaaha, vai että SINUN elämänkertasi? Ei todellakaan ethän sinä ole nähnyt mitään! Ja Liljojenlaaksosta ei saa hyvää juttua väkisinkään!" Peppi huudahtaa. Niinpä Ruusun ehdotus hylätään.
 Amanda ottaa suunvuoron ja alkaa selittää pitkää litaniaa joka blogiin julkaistaisiin. "Paljon virkistäviä ja raikkaita sisustusideoita, sen Pepin painajaisen jäljiltä blogi on vieläkin sekaisin! Meidän pitää rauhoittaa kaikkia lukijoita ihanilla meditaatiovinkeillä ja sillä miten hoitaa lapsia kunnolla." (tässä kohtaa Amanda vilkaisee Peppiä miettien Sikuriinaa). Vihdoin Amanda lopettaa. On hetken hiljaista ja sitten Sini hätkähtää: "Ai mitä? Hei tytöt se lopetti!" Siis Amandan ehdotuskin hylätään sillä perusteella, että kaikki lukijat kuolisivat tylsyyteen.
 Orvokki tahtoo jakaa elämäänsä Lukki Häminkäisen kanssa, mutta Sini toteaa selvästi ja suorasti, että blogista tulisi aivan liian siirappinen. Orvokki jää mulkoilemaan Siniä paheksuvasti.
 "No entäpä jos.." Peppi ottaa puheenvuoron. "Paljon matkustamista, kauhutarinoita, graffiteja ja seikkailuja." Kaikista muista se on loistava idea, mutta se hylätään, koska Amanda jää tuijottamaan Peppiä niin järkyttyneenä.
 Peppi tuhahtaa ja poistuu kakkupöydästä sanoen: "Torakatin ovat järkevämpää seuraa!"

 Vihdoin Sini joka ei ole paljoa puhunut ehdottaa:"Entäpä jos kirjoittaisimme siitä uudesta kahvilasta?" "Ai Kahvila Muratista?" Amanda kysyy hölmistyneenä ja jatkaa: "Onko se muka valmis?" "Pah! Ja sinä kutsut itseäsi sisustajaksi? Se on ostanut tarvikkeet kaupastasi jo viime jouluna! Se saatiin juuri valmiiksi ja nyt sinne on huimat jonot, koska kaikki Liljojenlaaksolaiset haluavat maistaa vohveleita, kermakakkuja, teetä, sydänleivoksia ja muuta sellaista." Ruusu tokaisee. "Niin no siinä oisikin ideaa.." Amanda sanoo hiljaa ja vaipuu ajatuksiinsa todennäköisesti miettien mitä juttuun kirjoitettaisiin.


 Orvokki huutaa Pepille joka istuu itsepäisesti joenrannassa: Peppiiii! Pidit siitä tai et kirjoitamme Muratista" "MITÄ!? Miksei MINULTA kysytty mitään? Kiinnostako lukijoita muka joku uusi TALO?" Peppi raivoaa. "Kyllä se on kiinnostavampaa kun vain lukea painajaisistasi ja siitä miten epäsivistyneesti kasvatat Sikuriina-raukkaa!" Sini rupeaa heti puolustelemaan ystäväänsä.

 Peppi huokaisee lannistuneena ja saapuu muiden seuraan. "No kai me voimme hauskaakin täällä pitää." Hän tokaisee ja hyppää veteen pulikoimaan. Muut seuraavat Peppiä rantaan ja istuvat vilvoittelemaan varpaitaan.
Pepin boa sihisee tyytyväisenä. Siitä on ihanaa kun keijut ja Peppi laskivat viimeinkin äänensävyä.
Hänestä olisi vain paras jos Alina ja Auris päättäisivät näin 'vaikeista' asioista...
Kuvat: Alina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti