maanantai 8. lokakuuta 2012

Kuka oon, joko arvaat sen?

Peppi Pitkätossun poncho on talonmyyjän taitava tekele, joka on, kuin tehty Pepille. Itse nukke on kauan havittelemani Heidi Otti:n uskomattoman suloinen lelu. Hintansa väärti.
Eihän noista leteistä, punaisesta hiusväristä ja talon värikkyydestä voi varmaankaan erehtyä? Liljojen Laakso on saanut kunnian olla aikuistuneen Peppi Pitkätossun seuraava asuinpaikka! Sakari Hirvi ja Amanda Aurinkoinen auttavat Peppiä talorahjuksen remontissa. Muut kyläläiset eivät oikein tiedä miten Peppiin suhtautua. Aikuistunut Peppi on aivan yhä anarkistinen, kuin lapsenakin. Paljain jaloin, letit heiluen hän kulkee kylän teitä. Miehet katsovat Peppiä ihaillen ja sekös hameväkeä ärsyttää entisestään. Tuollainen humsantuusa naikkonen, jonka lapsuudesta kaikki ovat lukeneet, muuttaa pieneen tuppukulään ja on aivan yhtä lapsekas, iloinen ja kehtaakin kävellä niin sinut itsensä kanssa oloisena! Tuollainen heitteille jätetty, varmasti traumatisoitunut ihminen! Ja miten siitä Pepistä onkin voinut kasvaa noin kaunis? Vartalokin on sorja, mutta ihmekös tuo, kun ei taida ruokaa osata valmistaa. Kuka hänelle olisi neuvonut? Voi voi, miten pikkumaista ja millaisia yleistyksiä. Kuka tietääkään mitä kaikkea Peppi on lapsuuden jälkeen puuhaillut? Ehkäpä salat  alkavat hiljalleen valoittua.

Koska talon rahjus ei ole Huvikumpu, on Pepin keksittävä sille uusi nimi. Alkuperäistä Huvikumpua asuttaa Pepin lapsuuden ystävätär Annika perheineen.


Tällaisessa vaiheessa on Pepin koti Liljojen Laaksossa. Sakarilla ja Amandalla on ollut työtä auttaa omalaatuisesti ajattelevaa punapäätä unelmakodin luomisessa.


Keittiö on tällaisessa vaiheessa. Pöytä on jatkettava, joten siinä on tilaa toteuttaa monenmoista hanketta. Koska keittiössä syödään, voi myös hätä yllättää. Sen tähden Pepistä oli ehdottoman tärkeää, että wc on lähellä. Samalla pöntöltä voi rupatella vieraiden kanssa ja viihdyttää näitä. "Kunhan ei pierukilpailulla," pohti Amanda ja sai sentään perusteltua sermin käytön vieraiden mahdollisella häveliäisyydellä.


Koska uni maistuu tunnetusti ruokailun jälkeen, tulee lepotilan olla lähellä. Keittiön vieressä onkin Pepin unihuone. Koko huone on täytetty muhkealla patjalla seinästä seinään ja kasalla tyynyjä. Eipä kukaan tipu sängystä ja miten hauskaa tuollaisessa huoneessa on olla tyynysotaa!



Yläkertaan tultaessa avautuu rapuista aula. Se on Pepin mielestä oiva ulkoiluhuone. Peppi pitää lämpimästä, joten huoneessa voi kuvitella olevan ainainen kesä! Sinne on tulossa valkoinen puutarhakeinu ja hiekkalaatikko, tietysti.


Talon ainoa äkkiseltään normaalin näköinen huone on kylpyhuone. Se muistuttaa Peppiä hänen Pariisin ajastaan. Vaikka Peppi pitää ekologisesta ajattelusta, hän tahtoi kylpyammeen. Sehän on paras paikka pestä astiat, pyykit ja itsensä. Ei tarvitse turhaan vesipistettä keittiöön! Kylpyhuoneesta avautuu ovi pienelle parvekkeelle, jossa voi pyykkejä kuivatella sekä astioita ja herra ties mitä kaikkea. Kyllä Peppi keksii!


Kun Peppi istuu terassillaan, katselee taloon tulevia värejä, hengittää raitista maalaisilmaa ja katsoo yhtä talon muista asukkaista, hän tuntee ilon kuplivan sisällään.
"Sepäs se. Ilotalo. Se on tämän talon nimi," Peppi päättää. Mitähän siitä nimestä mahtavat kyläläiset pitää?

5 kommenttia:

  1. Oi, tämä on aivan ihana kaikkine kekseliäine yksityiskohtineen - ja mitähän lisää onkaan vielä tulossa? Onnea Pepille uuteen kotiin! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! :o) Tämä on kyllä aika suosikkitaloni ihan Pepin itsensä ansiosta. On hauska yrittää irroittautua perinteisestä ajattelukaavasta ja heittäytyä uusiin nahkoihin sekä toteuttaa omia unelmiaan. ;o) Tuo unihuone on minun lapsuuden unelmani. Miten ihanaa olisi kaatua suoraan oviaukosta sänkyyn, voisi nukkua miten päin vain ja miten suloista olisi uppoutua kirjojen maailmaan tuollaisessa tilassa... Nukkekodit on oiva keino toteuttaa hupsujakin unelmia ja leikitellä ideoilla. Ja Peppi, se on tietenkin idolini, ollut ja on edelleen. :o)

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa! Ihana Peppi! Aloin heti harkita tuollaista makutilaa, missä ei voi pudota sängystä. Tarvii varmaan ensin muuttaa yksiöstä suurempaan.. Jään innolla odottamaan Pepin muita sisustusvinkkejä. :)

    VastaaPoista
  4. Mä taidan tykätä aikuisesta Pepistä vielä enemmän kuin mun poikani lapsi-Pepistä! :) Ja se on paljon se! Hih, ihanaa, että löysin tämän blogin... :)

    VastaaPoista
  5. Heipsan PrettyMade! Kiitos kommentistasi ja tervetuloa Liljojenlaakson asukkaiden tarinoiden pariin! Hih, ihana kuulla, että aikuisempi Peppi viehättää. :-) Pahoittelen, että blogissa on hiljaista. Talot on kasattuna pois tieltä, mutta muutama kuva olisi tuolla, jolla voisin vottaa pepin nykyistä elämää... Kuulemisiin siis! ;-)

    Bucky: Kiitos! Kyllä minuakin yhä houkuttaa tuollainen makuuhuone. Onneksi unelmia voi toteuttaa myös minikoossa. :-)

    VastaaPoista