tiistai 20. marraskuuta 2018

Auris tarinoi: Kahvila Muratti ja Pepin laatutarkastus

 
Seuraavana päivänä Peppi työntää muut ajatukset syrjään, ja päättää viimeinkin toteuttaa suuren blogi aiheen, operaatio Kahvila Muratin.
 

Peppi hyppelehtii kylän läpi ja saapuukin pian Kahvila Muratin kuistille. Hän jää hetkeksi vain seisoskelemaan kahvilan kuistille. Sitä koristavat kauniit, ja ehkä vähän rehottavat muratit.


 Hetken kuistista nautittuaan Peppi astelee sisään ja hakeutuu heti ihanan vihertävään puupöytään istumaan. Kahvila Muratilla on Peppiin rauhoittava vaikutus. Melkein kuin olisi kotona Ilotalossa. Eripariset tuolit ja hauskat taulut tekevät kahvilalle omanlaisen positiivisen tunnelman.
 
 Kahvila Muratin "tyynykuningatar". Vaaleanpunainen divaani monella eri tyynyllä, täydellistä!
 Peppi katsoo vesi kielellä tarjoilupöytää. Herkut ovat maukkaan näköisiä, mutta mansikatkin kyllä näyttävät ihanan punaisilta.

 Pian Kahvila Muratin omistaja, suloinen pupu nimeltä Hunaja, saapuu ottamaan Pepin tilauksen.
 

Hunaja
 
 Takatilakin on herkkuja pullollaan:  jäätelöitä, teetä, salaattia, hilloa, kaikkea mitä ikinä keksiikään pyytää!
 
 Peppi päättää aloittaa kevyesti. Kupillinen herkullista kermavaahdolla terästettyä kaakaota ja ihanan pinkki täytekakku ovat varmasti hyvä alkupala.
 

Pepistä on kuolettavan tylsää pelkästään syödä, joten hän nappaa pieneltä sivupöydältä ruokalukemista. "Kissoja. Hmm...Onko minulla edes sellaista?" Peppi pohtii.


 Peppi hotkaisee kakun ja kaakaon hetkessä, ja päättää, että kaikkien ruokien lisäksi on tietysti testattava kaikkia tuolejakin. Niinpä hän tilaa herkullisen strösselidonitsin ja istahtaa tyynykuningattarelle.
 
 Peppi maistelee donitsia, lukee kirjaa ja katselee Kahvila Muratin katosta roikkuvia perhosia. Sillä hetkellä ei mikään huoli asustele punapään mielessä.
 
 Peppi lukemassa kissakirjaa.
 "Nyt riitti divaanit! Aika testata nojatuolia!" Peppi hihkaisee, tilaa kupillisen niitä punaisia mansikoita ja istuu pienelle tummanvihreälle nojatuolille tyynykuningattaren viereen.

 Seuraavaksi on lattian aika. Hunaja ihmettelee Peppiä, miksi tämä makaa lattialla? "Voi Hunaja hyvä, lattia on erittäin tärkeä osa laatutarkastusta!" Peppi tokaisee vakavana.
 

 "Vessakin on tarkastettava!" Peppi sanoo ja istahtaa tyytyväisenä Kahvila Muratin potalle. 
 Peppi menee innosta suuniltaan huomatessaan, että Muratilla on vintti. Hän tekee oivan laivan laatikosta, ja kannesta täydellisen melan. Hetken kierreltyään seitsemää merta upeassa 'Laatu Laatikossa', Peppi päättää, että on aika hyvästellä kahvila tältä päivää.
 

Niinpä hän ostaa kasoittain Kahvila Muratin donitseja, joihin ihastui kovasti, sanoo heit ja hoit ja lähtee takaisin Ilotaloon. "Laatutarkistus suoritettu ja läpäisty!" Peppi huikkaa vielä iloisena ovelta.

2 kommenttia: